test

👇 αklını özgür вırαk / çєmвєrín dışınα çık! 👉

11/09/2020

ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜN (MÜDÜR?)


ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜN (MÜDÜR?)

Analog (pilli ve kinetik enerjili) saatlerin içinde elektromanyetik bir sargı bulunur. Buradaki sihirli kelime; "elektromanyetik". Bu enerjinin (saat/zaman aracılığı ile) bizi sürekli ileri taşıdığını düşünürüz. Peki ya aslında bu düşünce yanlışsa? Yani aslında böyle bir durum yoksa ve olan biten her şey "şimdi" den ibaret ise?

23.112 - Dedi ki: "Sene adedince yeryüzünde ne kadar kaldınız?"
23.113 - Dediler ki: "Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor."
23.114 - Dedi ki: "Yalnızca az (bir zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz,"
23.115 - Sizi, boş yere yarattığımızı ve bize döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?

Geçmiş ve gelecek bizim beyinlerimizde oluşturduğumuz bir algı olabilir mi? Klişeleşmiş bir deyim olan "hayat 1 gündür, o da bu gün"dür sözü acaba gerçek midir?

Yani aslında ilerleyen bir şey yok. Her şey yerli yerinde ve her şey durağan.

10 dakikalık çekimi tamamlanmış bir film düşünün. Bu filmi 50 kez sonrasında (yani 500 dakika sonra) bile izleseniz, aynı figuran - aynı sahneyi - aynı dakikada oynuyor olacaktır.

Büyüme, yaşlanma ve ölüm, bizim beynimizde yarattığımız algılar ise (bununla ilgili daha önce bir video eklemiştim, şimdi tekrar ekliyorum) 


O halde bu durum, donmuş balıkların aylar hatta yıllar sonra nasıl tekrar canlanabildiklerini de açıklamış olmaz mı?

https://youtu.be/JeP_6eUCFOo

Tüm bu parçalar bir araya geldiğinde insan ister istemez şunu düşünüyor. Eğer ilerleyen bir zaman kavramı yoksa, herkes bozuk bir plak gibi aynı ânı tekrar tekrar mı yaşayıp duruyor yada belki de bu an çoktan yaşandı ve bitti bile (?)


Belki de bu yüzden hiç kimse ölümsüzlüğü bulamıyor. Zaman dediğimiz şey manyetizma ise, bizler de o manyetizmadan etkilenen parçalar olabilir miyiz? Neden olmasın?

Elektrik ve elektromanyetiğin sırları daha derin bir biçimde incelediğinde enteresan şeyler ortaya çıkacak gibi (?) (ercan aldan)
11 Eyl 2020 14:39 güncellendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

(Yorumlarınız admin onayından sonra yayınlanacaktır!)

En çok okunan