test

👇 αklını özgür вırαk / çєmвєrín dışınα çık! 👉

03/01/2019

ISA- HOUR (Saat)- Misir Tanrisi HORUS Iliskisi

ISA- Ingilizce HOUR (Saat)- Misir Tanrisi HORUS Iliskisi

Eski Misir inanclarina göre Osiris (Horus'unbabasi), günes tanrisi RA'dir. Ra, günesi temsil eden kelimenin tam karsiligi oldugundan, öldükten sonra da bu isimle anilmistir. RA'nin kardesi (hatta kendisini öldüren) Teth, her aksam kardesi RA'yi yok etmek isteyen Apophis isimli YILAN TANRI ile savasir, sabaha karsi YILAN TANRIyi öldürür, bu sekilde tekrar RA (günes) gökyüzünde belirir, dünya aydinlanir. Ölen YILAN TANRISI Apophis tekrar dirilir, aksama dogru RA'yi tekrar yok etmeye calisir, Seth tekrar bununla savasir ve tekrar öldürür. Bu olay hergün tekrar eder. Seth eger yilan tanrisini öldüremezse, dünyanin sonunun gelecegine inanilir.

Horus, zaman zaman günes tanrisinin yerine de gectigi olur. Yani RA ile Horus esdeger sayilir bazi mitolojilerde. Bu sebeple günesin aydinlattigi zaman 12 stepe bölünmüs, ilk stepinde Teth'in Apophis ile mücadelesi baslar. Bu steplerin her birine ise HORUS'un ismi verilmistir. Horus 1, Horus 2, Horus 3..... Horus 12 gibi. Ingilizcede "saat" anlamina gelen HOUR/HOURS kelimesinin kökeni, bu mitolojiye ve HORUS'un ismine dayanir. Karanlik 12 step ise Yilan Tanrisi Apophis'e aittir.
Yani 12 horus stepi + 12 Apophis stepi = 24 step (SAAT).

Isa, Horus mitolojisinin Zeus sonrasi Roma'da ortaya cikan karakteridir. Etimolojik olarak Jesus ile Zeus, Jüpiter ile ayni kökene sahip kelimeler. (Konuyu daha önce islemistim)

Hristiyanliktaki 12 havarinin de Aramice kaynagi bu anlamda olsa gerek.. Havari kelimesinin etimolojik kökeni Aramice "parlaklik, beyazlik" anlamina gelir. 12 parlak step seklinde, Horus'a ait gündüzün 12 parlak stepi/saati.

(Mustafa Sabetay Sevi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

(Yorumlarınız admin onayından sonra yayınlanacaktır!)

En çok okunan