test

👇 αklını özgür вırαk / çєmвєrín dışınα çık! 👉

06/01/2019

BİRİ "ÖZGÜRÜM" MÜ DEDİ :)


BİRİ "ÖZGÜRÜM" MÜ DEDİ :)

Onların bankalarından maaş alan, onların okullarında okuyup mezun olan öğretmenlerden dersler aldık. Onların öğretilerini içeren kitapları okuduk. Onların şirketlerinde iş bulup çalıştık. Onların marketlerinden alışveriş yaparak geçimimizi sağladık, onların ilaçlarını kullanıp, onların araçlarına bindik vs ...

Peki neden böyle oluyor diye hiç sorguladık mı? HAYIR! Önümüze ne koydularsa yedik. Çünkü onlar sistemi bu şekilde oturttular. Bizler de hepsini mutlak gerçeklik zannettik. Ülkemizin (hatta hatta bunların sistemlerinin aktif olduğu diğer ülkelerin de) şimdiki durumuna bir bakın! HÜSRAN değil mi?

Bizler iyi-kötü, güzel-çirkin, zengin-fakir, cahil-okumuş vb. zıtlık ilkelerini onların yaratmış olabileceğini düşünemedik. Bu ikiliği yarattılar çünkü onlara (onlar için çalışan) köleler lazım. Çünkü kahrolası kapitalizm başka türlü ilerleyemez. İşte bu yüzden kapitalizm, komünizmi sevmez. Yaşadığınız bu hayatta özgür olduğunuzu ve size öğretilen her şeyin mutlak gerçeklik olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. (ercan aldan)

6 Oca 2019 20:58

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

(Yorumlarınız admin onayından sonra yayınlanacaktır!)

En çok okunan