test

👇 αklını özgür вırαk / çєmвєrín dışınα çık! 👉

07/01/2019

MISIR'IN ELEKTRİK TANRISI (?)

MISIR'IN ELEKTRİK TANRISI (?)

İnanması zor gelebilir ama Mısır zannettiğiniz gibi ilkel değildi. Bizzat ileri teknolojinin kullanıldığı bir medeniyet idi. Çöllerin altında neler yattığını henüz bilmiyoruz. Sular altındaki Heracleion'un ise önceki azameti hakkında az da olsa bilgimiz var (https://www.ntv.com.tr/galeri/sanat/yuzyillardir-kayip-sehir-heracleionin-sirri-cozuluyor,GsWoFEf3VUSxdOUSX4Us_A). Mısır'ın, Sümerlerin devamı olduğu açık. Çünkü her iki medeniyette de köle-efendi sistemi var.

Zamanla tüm dini karakterlerin aslında Mısır medeniyetine ait olduğu ortaya çıkacak (-ki çıkmaya da başladı zaten: https://odatv.com/musa-aslinda-bir-firavun-muydu-1412151200.html). Akhneton'dan öncekiler sadece güneşi yaratıcı güç zannederlerken, bu kralımız/tanrımız biraz daha akılcı düşünüp, su güneş ve havanın kendi başına bir hayat yaratamayacağını keşfederek elektrik enerjisini ortaya çıkarmıştır. Yani "O", zamanının Tesla'sıydı diyebiliriz (https://youtu.be/rCJRsCjPaAc). Nitekim piramit içlerinde bununla ilgili çizimler bulunmuştu (http://www.gizemligercekler.com/eski-misirda-elektrik-kullanimi/). Ne var ki bu enerjiye/elektriğe bir isim vermemiş ve tanrı/ruh olarak bilinegelmiştir.

Belki de İbrahim Akheneton'un ta kendisiydi. Mısır rahipleri ile Firavunların arasının pek iyi olmadığını biliyoruz. Rahipler çok tanrılı dinlerden, tek tanrılı dine geçişi benimsemeyerek bir isyan (iç ayaklanma) çıkartmış olabilir. İşte ne olduysa bundan sonra olmadı mı zaten? Kabalacı ve mistikçilerin gazıyla dini mücadeleler tavan yaptı ve Mısır çöküş sürecine girdi ...

Büyük Piramit'teki Gantenbrink kapısının ardındakiler halka açılırsa ve şu Dendera Işığı'nın hangi firavun zamanında yapıldığı netleştirilirse, tezim %100 doğrulanacaktır.

Belki de elektrik kötü emeller için kullanılmaya başlanınca global çapta bir kaos yaşandı. Daha önce de söylemiştim "elektriğe hakim olan dünyaya hakim olur". Kutsal kitapların tümünde tanrı için ortak bir kavram kullanılır; "ışık/ışığı getiren". Yani elektriktir. Eskiden ziftli meşaleler ve zeytinyağlı lambalar kullanılırdı. Sonradan gazlı lambalar kullanılmaya başlandı. Ne zaman ki elektiriği kapitalizmin hizmetine soktular, artık bu gizli gücü gizlemenin de bir anlamı kalmadı. Hoş zaten "başka bir peygamber gelmeyecek" demeleri de belki bu yüzdendi. İnsanların artık bu gizemli gücün peşine düşmemelerini ve dikkatlerini başka taraflara yönlendirmelerini sağlamak için söylenmiş bir söz olabilirdi. Hikaye bu şekilde incelenince, kalıplar yerine oturuyor sanki.

Kur'an Nur suresi 35.ayette Tanrı (yani elektrik) için ilginç bir şekilde yağ lambasından bahsederken ayetin sonunda başka bir ışıktan daha bahseder (misal verir). "Nur'un alâ nur = Işık üstüne ışıktır" der. Yani önceki ışıktan daha kuvvetli bir ışık. Yani elektrikli lamba/bir çeşit ampul. (Kuran'ın Mısır Medeniyetini anlatıyor olduğundan daha önce bahsetmiştim).

Tüm kutsal kitapların aynı çağlarda, Mısır medeniyeti zamanında ve aynı coğrafyada ortaya çıkması bir tesadüf değildir. Tarih bize kasıtlı olarak farklı aktarıldı. Şimdi sabırla gerçek bilgilerin ortaya çıkmasını beklemekteyim (-ki çıkmaya başladı zaten :) (ercan aldan)

https://youtu.be/QYzb_wR1thQ
7 Oca 2019 19:52

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

(Yorumlarınız admin onayından sonra yayınlanacaktır!)

En çok okunan